Verden venter i spenning: Presidentflyet har landet i St. Petersburg, men er Putin om bord?

Sporløst forsvunnet i elleve dager.

KOMMER HAN TILBAKE?: Verden venter i spenning på om Vladimir Putin dukker opp på et planlagt møte i fødebyen St. Petersburd i dag. Foto: AP Photo/RIA-Novosti/NTB scanpix, Alexei Druzhinin,
KOMMER HAN TILBAKE?: Verden venter i spenning på om Vladimir Putin dukker opp på et planlagt møte i fødebyen St. Petersburd i dag. Foto: AP Photo/RIA-Novosti/NTB scanpix, Alexei Druzhinin, Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vladimir Putin har vært sporløst forsvunnet i elleve dager, og verdens mektigste manns siste møte med offentligheten var under et møte med den italienske statsministeren Matteo Renzi 5. mars.

Ryktene rundt forsvinningen har versert i alle retninger, alt fra at Putin har fått barn med kjæresten Alina Kabajeva i Sveits, til at han er alvorlig syk eller død.

Eller har Putin rett og slett lekt katt og mus med resten av verden og holdt oss alle for narr. Et møte som skal finne sted i Putins fødeby St. Petersburg i dag kan enten sende Putin-spekulasjonene i taket, eller ende opp med at Russlands president dukker opp igjen.

I dag tidlig landet det russiske flyvåpenets RA-6452, i St. Petersburg, ifølge flysporingstjenesten Flightradar24. Dette flyet brukes ofte av presidenten, men det store spørsmålet er om Putin selv er om bord. Rundt en time etter landingsbekreftelsen kom, meldte det samme nettstedet om et nytt regjeringsfly var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

Skjebnesvangert Det har nemlig sjeldent eller aldri vært knyttet så stor spenning til et møte mellom to statsledere som skal diskutere handel, investeringer, kultur- og bistandssamarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.