Verdens 62 rikeste har like mye penger som halve verdens befolkning

- Den eksplosive veksten i deres rikdom har kommet på bekostning av de fattigste.

SUPERRIKE: En ny rapport fra den veldedige organisasjonen Oxfam viser at en liten gruppe av verdens superrike sitter på større verdier en halve verdens befolkning. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Eric Gaillard
SUPERRIKE: En ny rapport fra den veldedige organisasjonen Oxfam viser at en liten gruppe av verdens superrike sitter på større verdier en halve verdens befolkning. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Eric Gaillard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens 62 rikeste milliardærer sitter på mer like mye penger som den fattigste halvparten av verdens befolkning - 3,6 milliarder mennesker. Bare ni av de 62 er kvinner.

Det kommer fram i en rapport fra den britiske veldedige organisasjonen Oxfam, som ble publisert mandag.

Rapporten viser også at den rikeste prosenten eier mer enn resten av verdens befolkning til sammen. Tallene Oxfam bruker i sin rapport mandag, ble først utarbeidet og publisert av Credit Suisse i oktober i fjor. Det er ikke tilfeldig at Oxfam-rapporten slippes samtidig som mange av verdens rikeste personer, i tillegg til en rekke statsledere, samles på det årlige World Economic Forum (WEF) i Davos.

I januar i fjor krevde det 85 av verdens rikeste milliardærer for å samle mer penger enn halve verdens befolkning (pdf).

- Uakseptabelt Veldedighetsorganisasjonen ber nå om hastetiltak for å snu den økonomiske skjevfordelingen i verden.

- Det er rett og slett uakseptabelt at den fattigste halvparten av verdensbefolkning ikke eier mer enn en liten gruppe av de globale superrike - så få, at du kan få plass til alle på én buss, sier konsernsjef i Oxfam Mark Goldring i en pressemelding.Akkumuleringen av verdier i toppen har gått fort: For seks år siden, i 2009 eide den rikeste prosenten «bare» 44 prosent av verdens verdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer