Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens aksjer nådde laveste nivå siden sommeren 2013

Bekymring knyttet til den globale økonomien senket torsdag verdens børser til det laveste nivået på to og et halvt år.

NOK EN TUNG DAG: En aksjemegler ser noe medtatt ut ved Frankfurt-børsen i dag. De globale børsnivåene er de laveste på to år. Foto: AP Photo/Michael Probst
NOK EN TUNG DAG: En aksjemegler ser noe medtatt ut ved Frankfurt-børsen i dag. De globale børsnivåene er de laveste på to år. Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den globale indeksen MSCI World stupte ned 4,7 prosent til 353,35 poeng, noe som er det laveste siden sommeren 2013. Det er hele 20,2 prosent under rekorden i mai i fjor, på 442,7 poeng.

FTSE 100-indeksen i London falt 2,4 prosent, DAX 30 i Frankfurt falt 2,9 prosent, mens CAC 40 i Paris falt hele 4 prosent torsdag.

Bankaksjene har bidratt til å trekke børsene ned de siste dagene, men eurosjef Jeroen Dijsselbloem toner ned bekymringene. Han sa torsdag at valutaen og bankene er sterkere nå enn for noen år siden.

- Prosessen med å styrke bankene vil fortsette med bankunionen på plass. Markedene må venne seg til det, noe som kanskje er problemet for øyeblikket, sa han.

I USA falt aksjene etter at landets sentralbanksjef Janet Yellen sa at det var for tidlig å vurdere virkningen av den globale markedsuroen på den amerikanske økonomien.

Dow Jones-indeksen falt 1,6 prosent, S & P500-indeksen falt 1,2 prosent, mens Nasdaq-indeksen kun falt 0,4 prosent.

Boeing-aksjen tapte seg hele 6,8 prosent etter at det ble kjent at selskapet er under etterforskning for å ha overdrevet sine lønnsomhetsutsikter i regnskapene.

Også børsene i Asia var preget av massesalg og røde tall.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram