Smitteoppblomsting:

«Verdens beste» covid-land stenger ned

Singapore, som har blitt regnet som et av de beste landene å oppholde seg under pandemien, føyer seg nå inn i rekken av asiatiske land med økende coronasmitte.

STRAMMER TIL: Livet har vært så å si tilbake til normalen i Singapore den siste tida. Ny smitteoppblomsting setter imidlertid er stopper for det. Foto: Roslan Rahman / AFP / NTB
STRAMMER TIL: Livet har vært så å si tilbake til normalen i Singapore den siste tida. Ny smitteoppblomsting setter imidlertid er stopper for det. Foto: Roslan Rahman / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landet, med sine i overkant av 5,7 millioner innbyggere, har klart seg relativt bra gjennom pandemien. Ifølge Singapores helsemyndigheter er det registrert litt over 61 000 smittede og 31 coronadødsfall så langt.

I slutten av april kåret en Bloomberg-gjennomgang Singapore til det beste landet å være i under coronapandemien, blant annet begrunnet med svært lite smittespredning innad i landet og god vaksinedekning.

Ifølge Bloomberg var livet så å si tilbake til normalen i Singapore. Den siste tidas utvikling har imidlertid satt en stopper for det.

Strenge tiltak

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har Asia opplevd en smitteeksplosjon, og har de siste to ukene påvist flere smittetilfeller enn Amerika, Europa og Afrika til sammen.

Også i Singapore har det vært en oppblomstring i antall smittetilfeller. Fredag ble det registrert 52 nye tilfeller av coronaviruset, hvor 24 av tilfellene skyldtes smittespredning lokalt. For fire av tilfellene er smittekilden ukjent, ifølge CNBC.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters innføres nå de strengeste tiltakene siden landets lockdown i fjor, etter en økning i både antall smittede og flere smitteklynger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer