Verdens beste flyplass - for bilister

GARDERMOEN (Dagbladet): Toget kan allerede ha tapt. Det er bil de fleste østlendinger kommer til å bruke til og fra den nye hovedflyplassen. For hovedveien til Gardermoen er i superklassen, og parkeringen er gjort så enkel at Dagbladet alt nå tør påstå at Gardermoen blir verdens beste flyplass for bilister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har testet motorveien, som uten tvil er Norges beste. E6 slynger seg så korrekt fra Oslo eller Hamar mot Jessheim, og en helt ny riksvei 174 fører inn til selve flyplassen.

Den siste strekningen må være en av landets peneste motorveier. Trærne rundt er beholdt, og traseen er lagt harmonisk i terrenget. Du møter anvisningsskilter som gir deg all nødvendig informasjon. Skiltene er ikke montert på vanlige jernportaler, men på en spesialdesignet norsk trekonstruksjon.

Ingen «lekkasjer»

Veiene, skiltene, parkeringsplassene - alt er på plass. Det er nesten så flyplassen kan åpne i morgen. De som steller med bilene og parkeringen har gjort en utmerket jobb. Her er det ingen «lekkasjer». Du som kjører egen bil får det virkelig godt. Parkeringsplassene er enorme. Helt inntil terminalbygget finner du Norges største parkeringshus. Det rommer 4000 biler, men det vil du aldri gjette på når du ser bygningen på avstand. Flere av etasjene er nemlig lagt under bakkenivå. Tilsammen får Gardermoen 8000 p-plasser. En enorm forskjell fra Fornebu, som i dag bare har 2700 plasser å tilby reisende. Belysningen er god, og det er lett å finne fram. Bilistene får tilbud om vakthold og vask, VIP-parkering og andre tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer