<strong>GULLVINNER:</strong> Kokken Øyvind Bøe Dalelv (21) ble kåret til verdensmester i WorldSkills i London i går kveld. Her er han i aksjon under VM-finalen. Til daglig jobber han på restaurant Statholdergaarden i Oslo. Foto: Keith Hammett
GULLVINNER: Kokken Øyvind Bøe Dalelv (21) ble kåret til verdensmester i WorldSkills i London i går kveld. Her er han i aksjon under VM-finalen. Til daglig jobber han på restaurant Statholdergaarden i Oslo. Foto: Keith Hammett Vis mer

Verdens beste kokk

Øyvind Bøe Dalelv (21) tok gull for Norge i WorldSkills i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske ungdommer sto for tidenes prestasjon i Yrkes-VM og aller øverst tronet kokken Øyvind Bøe Dalelv.

LONDON (Dagbladet): Den 21-årige bodøværingen kunne i går kveld motta gullmedaljen som bevis på at han beseiret alle sine kokkekonkurrenter under Yrkes-VM.
Billakkerer Fredrik Røed Meek (21) fra Slemmestad og elektriker Bernt Erlend Fridell (20) fra Vik i Sogn vant bronse.

Stolt minister
-Dette er det beste resultatet Norge har fått noen gang, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.
-Fantastisk flotte norske prestasjoner! Jeg er veldig stolt og gratulerer medaljevinnerne hjerteligst. De er svært viktige ambassadører for sine fag og hever status og prestisje for fagbrev i Norge, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Best i Norden

De 21 norske deltakerne kvalifiserte seg gjennom knallhard utvelgelse i regionene, der de beste gikk videre til landsfinale og nordisk finale.

I verdensmesterskapet, som har foregått i Excel-senteret i London de siste dagene, har 950 representanter fra 51 nasjoner konkurrert.
Norge ble nummer 16 totalt i nasjonskampen, og sjuende beste land i Europa.

-Vi har gjort det knallbra og er sterkest i yrkesfag i Norden. Tenk at vi også er bedre enn Finland som vi har sett på som et land vi har mye å lære av, sier Elisabeth Lange.

Fikk utmerkelse
Ved siden av medaljevinnerne, ble 10 andre norske ungdommer tildelt Medal of Excellence, en utmerkelse for spesiell flott kvalitetsmessig utført arbeid:

Kongsberg-guttene Milan Subotic (21) og Axel Gunnarson (21) i automatisering, biloppretter Petter Kristiansen (21) fra Toten, servitør Camilla Laiho Trondsen (20) fra Lillehammer, blomsterdekoratør Trine Olafsrud (21) fra Halden, bilmekaniker Thomas Haaland (22) fra Mandal, helsefagarbeiderne Edel Susanne Hetland (19) og Solbjørg Byberg (19) fra Egersund, anleggsgartnerne Carl-Henrik Gjelstad (20) fra Hof og Tor-Anders Kristiansen (21) fra Mysen.

-De samlede resultatene for de norske deltakerne er svært bra. Jeg håper at dette bidrar til at flere velger og fullfører yrkesfag. Vi trenger mange dyktige fagarbeidere i Norge, sier Kristin Halvorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer