Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Verdens beste mamma reddet 17. mai

Kjørte 13 timer for at sønnen skulle få ha på bunad.

OVERRASKET: Mamma Berit kjørte fra Tønsberg til Bergen i går, for at sønnen Håkon (26) skulle få ha på seg bunaden sin. Foto: Privat
OVERRASKET: Mamma Berit kjørte fra Tønsberg til Bergen i går, for at sønnen Håkon (26) skulle få ha på seg bunaden sin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håkon Berg (26) fra Tønsberg studerer i Bergen og hadde i år innstilt seg på en annerledes 17. mai-feiring.

26-åringen, som først sto fram i ba.no, hadde nemlig klart å legge igjen bunaden sin hjemme i Tønsberg da han var der i en dåp i jula.

Håkon hadde egentlig planlagt å reise hjem til foreldrene og hente bunaden før 17. mai, men fikk aldri tid til det. Derfor så han nå for seg morgendagens feiring iført dress.

Men det ville ikke moren hans, Berit, ha noe av.

- Ønsker det beste I går satte hun seg derfor i bilen og kjørte den nesten sju timer lange turen over fjellet - til Bergen med sønnens bunad.

Berit forsøkte å ringe Håkon flere ganger og varsle ham om sin ankomst, men sønnens telefon var gått tom for strøm.

- Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg skjønte hva hun hadde gjort. Mamma må være en av de snilleste jeg veit om. Hun er tvers igjennom god og ønsker bare det beste for barna sine, sier Håkon til Dagbladet etter å ha fått bunaden levert på døra.

Hos Håkon overnattet moren på en madrass på golvet, før hun i dag morges tok fatt på den samme veien hjem igjen til Tønsberg.

- Reddet 17. mai Håkon, som har flere års erfaring som rådgiver i Bergens-politikken, ser nå frem til å kunne feire nasjonaldagen i bunaden, som er fra hjemfylket.

- Det ville ikke vært det samme uten bunaden. Jeg har hatt den en del år nå, og anser den som obligatorisk på 17. mai. Dessuten er det et vanvittig behagelig plagg å ha på seg, sier han.

På sin Facebook-side, har Håkon postet artikkelen fra ba.no, med følgende kommentar:

- Verdens beste mamma reddet 17. mai!

HOPPENDE GLAD: Håkon forteller DAgbladet at han er utrolig takknemlig over å få bunaden levert på døra. Foto: Privat
HOPPENDE GLAD: Håkon forteller DAgbladet at han er utrolig takknemlig over å få bunaden levert på døra. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!