Verdens dyreste hundevalp?

Bernann klonet sin beste venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): At hunden er menneskets beste venn er et kjent uttrykk. Og få lever vel bedre opp til uttrykket enn Bernann McKinney og hennes pit bull terrier Booger.


Så elsket var Booger at matmor nektet å gi helt slipp da den 10 år gamle vennen gikk til hundehimmelen i 2006. Nå har hun fått Booger klonet i Sør-Korea, og kan glede seg over fem nyfødte «Boogere». Prislapp: opp mot 800 000 kroner!

Reddet fra gal hund

Det er The Korea Times som har fulgt den litt spesielle historien om det som trolig er verdens første kommersielle kloning av et privat kjæledyr.

California-kvinnen Bernann McKinney hevder selv hun ikke er spesielt rik eller sprø, men bare utrolig glad og takknemlig for å ha opplevd en hund som ikke bare kan ha reddet hennes liv, men også hjalp henne gjennom den tøffeste perioden i hennes liv.

30 dager etter at hun reddet løshunden Booger fra gata, og ga den et trygt hjem, ble McKinney angrepet av en annen hund. Kvinnen ble alvorlig skadet, og fikk tre fingre revet av samt andre store skader i begge armene. Hun er overbevist om at det ville ha gått mye verre hvis ikke Booger kom løpende ut av huset og angrep den andre - mye større hunden - og holdt den på avstand til McKinney fikk krabbet seg inn i bilen.

Et unikt vennskap

Etter angrepet måtte Bernann McKinney gjennom 12 operasjoner, og er den dag i dag delvis funksjonshemmed. Booger ble hennes trofaste assistent, og hjalp henne med å dra av sko, sokker og klær, samt å hente og bringe ting i kjøleskap og tømme tørketrommelen.

Verdens dyreste hundevalp?

Ikke minst holdt hun motet hennes oppe gjennom den tøffe perioden, der lærerinnen ble ufør på grunn av skadene.

Hun minnes da hun først møtte Booger, langs en landevei ved den avsidesliggende gården hun bor på. Som dyreverner visste hun at pit bull terrieren trolig ville bli avlivet om hundefangerne fikk tak i den.

- Kom deg inn i bilen, kompis. Du blir med meg hjem, sa jeg. Vi fikk et fantastisk vennskap. Lite visste jeg at denne hunden ville redde livet mitt 30 dager senere, sier hun til Baltimor Sun.

Milliardbutikk

Det er kanskje ikke så rart at hundens bortgang ble vanskelig for den uføre lærerinnen fra California.

Selv beskriver hun bortgangen slik;

- En natt hadde han problemer med å puste. I de siste sekundene så han på meg med et blikk som sa «Mamma - jeg vil se deg igjen».

Og to år senere gjør hun på en måte dette. 28. juli ble fem små Boogere født på Seoul National University Hospital for Animals. Klonet av DNA fra Booger. Det var universitetes samarbeidspartner RNL BioStar i Seoul som sa ja til å klone McKinneys beste venn.

Offisielt skal prislappen ha vært 150 000 dollar - nærmere 800 000 kroner. Men anonyme kilder sier til The Korea Times at kvinnen slapp fra det billigere. Trolig på grunn av reklamen all oppmerksomheten har gitt i internasjonale medier.

- Vi håper etterspørselen vil eksplodere når markedsprisen reduseres til mellom 20 000 og 30 000 dollar (100 000 - 150 000 kroner). Vi kan produsere omlag 30 klonede hunder hvert år, og planlegger å utvide kapasiteten til omlag 200 hunder snart. Vi ser at dette vil bli en milliardbedrift en dag, sa RNL-direktør Ra Jeong-Chan til The Korea Times forrige måned.

SURROGATMOR: De fem klonene ble født 28. juli, og ble båret frem av denne og en annen surrogatmor. Klonene har fått navnene Booger Bernann, Booger Ra, Booger Lee, Booger Hong og Booger Park.