Verdens dyreste og største nettbrett

Saab avslører hvordan framtida bak rattet blir.

«NETTBRETT»: Saabs konseptbil Phoenix er også et fullgodt nettbrett. Bilen lanseres på en bilmesse i Geneve i disse dager og gir en smakebit på hvordan neste generasjon 9-3 vil se ut, samt hvordan framtidas Saab vil være.
«NETTBRETT»: Saabs konseptbil Phoenix er også et fullgodt nettbrett. Bilen lanseres på en bilmesse i Geneve i disse dager og gir en smakebit på hvordan neste generasjon 9-3 vil se ut, samt hvordan framtidas Saab vil være.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av verdens viktigste bilmesser pågår nå i Geneve i Sveits. Der kappes bilprodusentene om å fange interessen med visjonære modeller, samtidig er det en god pekepinn på hvor bilbransjen vil gå i framtida.

Saab, som svevde mellom liv og død fram til Spyker tilslutt kjøpte dem fra General Motors, presenterer konseptbilen PhoeniX.

Nye 9-3 Utseendet gir et hint om hvordan den nye 9-3-serien, som lanseres neste år, vil se ut. Samtidig er det flere tekniske godbiter som avslører hvor Saab er på vei framover.

- Bilen innleder en ny æra for Saabs design, det blir den kalde skandinaviske designen pluss «passion» og følelser, sier Jason Castriota, Saabs sjefsdesigner.

Leveres med nettbrett Den største nyheten er imidlertid at Saab i framtida også vil være et fullgodt nettbrett med operativsystem fra Android. Saabene vil ha en åtte tommer stor berøringsskjerm i dashbordet med nettilgang, samt tilgang til å laste ned apper som skal gjøre kjøreopplevelsen mer fullkommen.

Saab håper muligheten de nye mulighetene vil føre en en eksplosjon i apper sjåfører kan nytte seg av, samt at hele familien kan bruke maskinen til underholdning på langtur.

PhoeniX er forøvrig en hybrid som drives av en bensindreven 1,6 liter turbomotor med 200 hestekrefter, samt en elektrisk motor på 33 hestekrefter. Bensinmotoren driver forhjulene, mens den elektriske driver bakhjulene. El-motoren lades opp av bremseenergi som lagres i litiumbatteriene.