Verdens dyreste stupetårn?

Det tok sju år og kostet nesten 23 millioner kroner. I dag ble stupetårnet på Hamar offisielt åpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Stupetårnet på Hamar er blitt en av de største molbohistoriene i lille Norge de siste åra. I dag ble anlegget offisielt åpnet - åtte år etter at den første tanken ble sådd. Det skulle kostet halvannen million. Det ble kostende 23 og en halv. Og en hel by var i ferd med å gi opp underveis - flere ganger.

Arne Hjeltnes skrev bok om «Stupetårnet». Kåre Magnus Berg, ekte hamarsing, har kåsert om saken i NRKs Nitimen i flere år.

 I dag var de der begge. Og ordfører Morten Aspeli, han ga aldri opp. Ikke helt. Underveis veltet også stupetårnet et par ganger, det ble lagt ut til salgs på Finn.no, og mange mente det burde få sin siste grav på bunnen av Mjøsa. - Hva føler du nå, Morten Aspeli?

- Dette er en fantastisk dag. Dette er moro. Jeg legger ikke skjul på at det til tider har vært utfordrende å stå i dette - både for meg og mange av de involverte, men nå - nå er det en gledens dag, sier ordføreren til Dagbladet.Og han smiler fra øre til øre.

Første pris: 40.000 kroner For 2422 dager siden dukket de første konkrete tankene om et stupetårn som en ny storhet i byen ved Mjøsa opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer