Verdens dyreste veteranbil

103 år, 10 hestekrefter og 40 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Auksjonsfirmaet Bonhams trodde at den gamle  Rolls\'en skulle innbringe 12 millioner norske kroner. Da auksjonarius lot klubben falle, var prisen 3,5 millioner pund - 40 millioner kroner blank.

Dermed ble 1904-modellen Rolls-Royce med 10 hestekrefter under panseret verdens dyreste veteranbil på auksjon. Den gamle rekordbilen - en 1884 De Dion Bouton - ble betalt med nøyaktig  halvparten, melder Reuters.

To budgivere konkurrerte på telefon til auksjonslokalet i London før en britisk samler, som vil være anonym, fikk tilslaget.

- Bare å kjøre

- Bilen er i perfekt stand etter at den ble restaurert på 1950-tallet. Den nye eieren kan bare kjøre avgårde når han har sjekket batteriet, fylt opp forgasseren og dratt i startsveiva, sa sjefen for det britiske bilforhandlerforbundet, Tim Schofield, etter at superveteranen med nummerskilt  U 44 hadde skiftet eier.

Dette er også den dyreste Rolls-Royce\'n noen gang på en veteranbilauksjon noen gang. En 1912 Silver Ghost Double Pullman Limousine hadde den gamle rekorden med 17 millioner kroner.

Rekordbilen var den fjerde i sitt slag som ble produsert av Rolls-Royce-gründerne Charles Rolls og Frederic Royce.

Rødt skinn og blank messing

Auksjonsfirmaet forteller ikke noe om toppfart, men bilen har vært med i veteranbilrallyet fra London til Brighton flere ganger siden 1954.

Den 103 år gamle Rolls\'en har hatt tre eiere, og det er gårsdagens selger - den gamle speedwaystjernen Oliver Langton - som har æren for at bilen framsto som ny med røde skinnseter og blankpusset messing i fronten.

Konge-Buick til 2,1 mill.

Veteranbiler for 10 millioner pund - 115 millioner kroner - gikk under hammeren i går kveld.

En av de andre store atraksjonene var en Buick fra 1934, som gikk for 185.000 pund - vel 2,1 millioner kroner, ifølge AP.

Dette var bilen kong Edward VIII brukte 10. desember 1936  til  Downing Street nr. 10  for å meddele statsminister Stanley Baldwin at han skulle abdisere