Verdens eldste bank er i ferd med å bukke under. Nå forsøker de desperat å skrape sammen 45 milliarder

Monte dei Paschi di Siena har holdt det gående siden 1472. Nå står de på kanten av stupet.

SLITER: Den italienske banken Monte dei Paschi di Siena, som er verdens eldste er i krise. Nå har de lagt en siste plan for å prøve å unngå avvikling. Her fra bankens hovedkvarter i et renessansepalass i Siena.  Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB scanpix
SLITER: Den italienske banken Monte dei Paschi di Siena, som er verdens eldste er i krise. Nå har de lagt en siste plan for å prøve å unngå avvikling. Her fra bankens hovedkvarter i et renessansepalass i Siena.  Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjeld og misligholdte lån har gjort de siste åra svært vanskelig for banken Monte dei Paschi di Siena (BMPS).

Det gjør det heller ikke enklere når landet ditt havner i en svært kaotisk politisk krise. Når den italienske storbanken nå er nedsyltet i gjeld, er det ikke enkelt å få utenlandske investorer til å investere i landet som nå får sin femte statsminister på fem år i Paolo Gentiloni.

Det mener i hvert fall sjefene i Monte dei Paschi-banken. På bakgrunn av de politiske tumultene i hjemlandet har de nå bedt Den europeiske sentralbanken (ESB) om å få utvidet fristen til å refinansiere 45 milliarder kroner fra årsslutt til 20. januar 2017.

Kilder i ESB sier til nyhetsbyrået Reuters at banken har fått nei på begjæringen om å utvide fristen. De mener et par uker fra eller til ikke vil gjøre noen forskjell for banken, og mener at den italienske stat nå må gi banken ei krisepakke.

Men banken, som altså er verdens eldste utlåner og den største i Italia, har ikke tenkt å gi seg ennå. Nå gjør de sine siste desperate forsøk på å skrape sammen 45 milliarder kroner før utgangen av 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer