Verdens eldste edderkopp (43) er død

Døde av vepsestikk.

DØD: Verdens eldste edderkopp døde nylig i Australia. Foto: Curtin University
DØD: Verdens eldste edderkopp døde nylig i Australia. Foto: Curtin University Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Australia er godt kjent for å være hjem til farlige dyr som slanger, haier og giftige edderkopper. Inntil nylig kunne de også skryte på seg verdens eldste edderkopp.

Forskere i Australia overvåket det som mest sannsynlig var verdens eldste edderkopp (43). Den forrige rekordholderen var en 28 år gammel tarantell funnet i Mexico.

«Nummer 16»Edderkoppen, med det sjarmerende navnet «Nummer 16», døde nylig. Hun døde ikke av alderdom, men som følge av et vepsestikk.

- Så vidt vi vet er dette den eldste edderkoppen som noen gang er registrert. Hennes lange liv har gitt oss mulighet til å forske på trapdoor-edderkoppenes atferd og populasjon, sier hovedforfatter bak studien, Leanda Mason ved Curtin University i Perth, ifølge en pressemelding.

Forskningsprosjektet ble startet av Barbara York Main (88) i 1974, og siden den gang har «Nummer 16» blitt observert. Teamet ved Curtin Universitet fortsatte hennes forskning, og samlet inn informasjon om edderkoppens alder, dødsårsak og en bedre forståelse av dens livshistorie.

Vanlig levetid er 20 årEdderkoppens atferd bidro til overlevelse i den australske villmarka. Ifølge The Guardian lever trapdoor-edderkopper vanligvis imellom fem og 20 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer