Verdens eldste er død

Emma Morano ble 117 år. 

DØDE: Verdens eldste persone, Emma Morano, døde lørdag. Hun ble 117 år gammel. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DØDE: Verdens eldste persone, Emma Morano, døde lørdag. Hun ble 117 år gammel. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emma Morano døde i sitt hjem i Italia lørdag. Hun var verdens eldste og ble 117 år gammel. Det melder nyhetsbyrået AP.

DØDE: Emma Morano ble 117 år. Foto: AP/ NTB Scnapix
DØDE: Emma Morano ble 117 år. Foto: AP/ NTB Scnapix Vis mer

Morano, som er fra den norditalienske byen Verbania, antas å være den siste gjenlevende personen i verden som var født før 1900-tallet.

- Hun levde et ekstraordinært liv, og vi vil alltid huske hennes styrke for å hjelpe oss å gå framover, sier ordføreren i Verbania ifølge NTB.

Folksom bursdag

Italienske Emma Morano kom til verden 29. november 1899. Da hun fylte 117 år i fjor, var flere fotografer fra verdenspressen tilstede på arrangementet hjemme hos henne. Da var også venner, familie og ordføreren tilstede.

Også i mai i fjor hadde hun pressen på besøk. Da ble hun tatt bilde av ved siden av et bilde av henne som ung.

- Spiser egg

I et intervju med nyhetsbyrået AFP i fjor, fortalte hun hemmeligheten.

- Jeg spiser to egg om dagen, og det er det. Og kjeks. Men jeg kan ikke spise så mye, ettersom jeg ikke har tenner, sa Morano den gang.

På grunn av hennes alder, var det mange som kom på besøk.

- Folk kommer. Jeg inviterer ingen, men de kommer. De er fra Østerrike, Sveits, Østerrike, Turin og Milano... De kommer fra alle plasser for å se meg, sa hun til AFP.

Etter at Emma Morano døde lørdag, er Violet Brown fra Jamaica nå den eldste personen i verden. Hun er 117 år og ble født 10. mars i 1900, ifølge Gerontology Research Group.

Ifølge Guinness World Records er franske Jeanne Louise Calment, som døde 122 år gammel i 1997, verdens lengstlevende person noensinne.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer