Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Panda

Verdens eldste hann-panda er død

Har over 130 etterkommere

30 ÅR: I september i fjor feiret Pan Pan 30 år. I den anledning fikk han en kake laget av is. Foto: AFP / Stringer
30 ÅR: I september i fjor feiret Pan Pan 30 år. I den anledning fikk han en kake laget av is. Foto: AFP / Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pan Pan, verdens eldste hann-panda, som har over 130 etterkommere, er død av kreft i en alder av 31 år.

- De siste tre dagene har Pan Pans tilstand stadig blitt verre. Han mistet evnen til å spise og bevege seg, og mistet bevisstheten, opplyser kinesiske Conservation and Research Center for Giant Pandas. De kaller nyheten om dødsfallet for «hjerteskjærende».

Pan Pan ble født i frihet i Sichuan-provinsen i 1985, men levde i fangenskap fra han var noen få måneder gammel. Pan Pan betyr «håp», og en firedel av alle verdens pandaer som er født og oppvokst i fangenskap, stammer fra ham.

- Målt i menneskeår ble Pan Pan om lag 100 år gammel, sier Tan Chengbin, som arbeider ved pandasenteret, til det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Verdens eldste nålevende panda er hunn-pandaen Bani (36), etter at den 38 år gamle hunn-pandaen Jia Jia ble avlivet i Hongkong i oktober.

Det er nå trolig bare 1.864 pandaer som lever i frihet i verden. I høst la Verdens naturvernunion (IUCN) fram en rapport som viste at tiår med arbeid i Kina for å redde pandabestanden, har båret frukter. Rapporten nedjustert kjempepandaens status fra sterkt truet til sårbar. Dette er den laveste kategorien IUCN benytter på utrydningstruede dyrearter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!