Panda

Verdens eldste hann-panda er død

Har over 130 etterkommere

30 ÅR: I september i fjor feiret Pan Pan 30 år. I den anledning fikk han en kake laget av is. Foto: AFP / Stringer
30 ÅR: I september i fjor feiret Pan Pan 30 år. I den anledning fikk han en kake laget av is. Foto: AFP / Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pan Pan, verdens eldste hann-panda, som har over 130 etterkommere, er død av kreft i en alder av 31 år.- De siste tre dagene har Pan Pans tilstand stadig blitt verre. Han mistet evnen til å spise og bevege seg, og mistet bevisstheten, opplyser kinesiske Conservation and Research Center for Giant Pandas. De kaller nyheten om dødsfallet for «hjerteskjærende».

Pan Pan ble født i frihet i Sichuan-provinsen i 1985, men levde i fangenskap fra han var noen få måneder gammel. Pan Pan betyr «håp», og en firedel av alle verdens pandaer som er født og oppvokst i fangenskap, stammer fra ham.

- Målt i menneskeår ble Pan Pan om lag 100 år gammel, sier Tan Chengbin, som arbeider ved pandasenteret, til det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Verdens eldste nålevende panda er hunn-pandaen Bani (36), etter at den 38 år gamle hunn-pandaen Jia Jia ble avlivet i Hongkong i oktober.

Det er nå trolig bare 1.864 pandaer som lever i frihet i verden. I høst la Verdens naturvernunion (IUCN) fram en rapport som viste at tiår med arbeid i Kina for å redde pandabestanden, har båret frukter. Rapporten nedjustert kjempepandaens status fra sterkt truet til sårbar. Dette er den laveste kategorien IUCN benytter på utrydningstruede dyrearter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer