Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens eldste holocaust-overlevende er død

Ble 110 år gammel.

HOLOCAUST-OVERLEVENDE:  Alice Herz-Sommers liv har blitt til en dokumentarisk kortfilm, som nå er kåret til Oscar. Dette bildet av Alice er tatt i 2010. Foto: AP Photo/The Lady in Number 6, Bunbury Films/NTB Scanpix
HOLOCAUST-OVERLEVENDE: Alice Herz-Sommers liv har blitt til en dokumentarisk kortfilm, som nå er kåret til Oscar. Dette bildet av Alice er tatt i 2010. Foto: AP Photo/The Lady in Number 6, Bunbury Films/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alice Herz-Sommer ble født i Praha i 1903 og ble sendt til konsentrasjonsleiren Theresienstadt i 1943.

Titusenvis av mennesker mistet livet i leiren, der Herz-Sommer sammen med en gruppe andre musikere forsøkte å holde fangenes mot oppe ved å holde konserter for dem.

Beethoven var min religion og musikk reddet livet mitt, fortalte Herz-Sommer kort tid før sin død.

Etter at den Røde armé rykket inn og frigjorde fangene i 1945, flyttet Herz-Sommer og sønnen Raphael først til Israel, før de senere slo seg ned i London.

En film om Herz-Sommers liv, som har tittelen «The Lady in Number 6», er i år nominert til Oscar i kategorien beste dokumentariske kortfilm.

(NTB)

Hele Norges coronakart