Verdens eldste mann var 72 år da mennesket landet på månen

Holder seg ung ved å lære noe nytt hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jiroemon Kimura kunne i går feire sin 115. bursdag sammen med sitt yngste tippoldebarn. Det gjør ham til verdens eldste mann.

Til tross for sin høye alder er 115-åringen fortsatt aktiv, selv om beina begynner å bli litt svake.

- Jeg vet ikke hva som er hemmeligheten bak å bli så gammel, kanskje det er sola over meg. Jeg ser alltid opp på himmelen, det er sånn jeg er, sier verdens eldste mann til Reuters.

I tillegg til å nyte sola prøver 115-åringen å lære noe nytt hver dag. Nå om dagen er det engelsk som står på programmet og japaneren strør om seg med komplimenter på fremmedspråket.

Jiroemon ble født 19. april 1897 og det er kun registrert to menn som har blitt eldre enn japaneren, som har sett verden bli totalt forandret i sin egen levetid. Jiroemons eget hjemland har i løpet av hans levetid gått fra å være i bakevja til å bli et av verdens mest høyteknologiske land.

Her er noen smakebiter på hvor gammel Jiroemon var ved et lite utvalg begivenheter:

Jiroemon 5 år: Wright-brødrene gjennomførte den første vellykkede flygning i et motorfly (1903).17 år: Første verdenskrig bryter ut (1914).20 år: Den russiske revolusjon (1917).36 år: Adolf Hitler blir rikskansler i Tyskland (1933)48 år: Andre verdenskrig avsluttes52 år: Folkerepublikken Kina opprettes (1949)61 år: Den første integrerte kretsen produsere og dataalderen begynner for alvor (1958)72 år: Mennesket lander på månen (1969)92 år: World Wide Web foreslås og internettalderen begynner (1989)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer