Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens eldste person er død

Gertrude Baines ble 115 år.

VAR VERDENS ELDSTE: Gertrude Baines, her fotografert i april i år, er nå død.  Foto: AP/Damian Dovarganes/Scanpix
VAR VERDENS ELDSTE: Gertrude Baines, her fotografert i april i år, er nå død. Foto: AP/Damian Dovarganes/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kvinnen som kunne smykke seg med tittelen verdens eldste person, er død. Amerikanske Gertrude Baines ble 115 år.


Hun ble født i Shellman i delstaten Georgia i 1894, som datterdatter av en slave, og har opplevd 21 amerikanske presidenter. Hun sovnet inn på pleiehjemmet der hun bodde i Los Angeles fredag. Trolig døde hun av hjertesvikt.

Da hun fylte 115 i april, uttalte hun at «å leve så lenge er som å ha vunnet i et genetisk lotteri». Hun verken røkte eller drakk, og ifølge personalet på pleiehjemmet var hennes eneste last i livet at hun likte bacon.

Med Gertrude Baines bortgang er det nå en japansk kvinne som er verdens eldste, opplyser Gerontology Research Group i Los Angeles.

(NTB)

 

I REKORDBOKA: Gertrude ble feiret på sin 115-ende bursdag tidligere i år. Foto: AP/Damian Dovarganes/Scanpix
I REKORDBOKA: Gertrude ble feiret på sin 115-ende bursdag tidligere i år. Foto: AP/Damian Dovarganes/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling