Verdens første innsidefilm av en fødende kvinne

Her er en fødsel sett fra innsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I november 2010 ble en fødsel filmet for aller første gang - fra innsiden. Filmen, som nylig ble publisert, er en såkalt Magnetisk Resonans(MR)-video.

Den 24 år gamle gravide kvinnen ble innlagt ved universitetssykehuset i Berlin, med regelmessige fødselssammentrekninger i november 2010.

30 sekunder Hun fikk epidural og ble deretter lagt i MR-maskinen. I løpet av de neste 45 minuttene ble det utført åtte undersøkelser av henne, i tillegg til at hun ble filmet.

Den 30 sekunder lange filmen viser den 2585 gram tunge guttebabyen som er på vei ned fødselskanalen. I det han ser verden for aller første gang slutter filmen.

Ifølge Daily Mail slutter filmen nettopp her fordi MR-maskinen ikke skulle skade hørselen til den nyfødte gutten. MR-maskinen lager nemlig høye lyder når den behandler bilder.

Forskning Bildene som ble tatt viser morens livmor trekke seg sammen, slik at barnet presses lenger ned fødselskanalen. Når sammentrekningen er over og livmoren slapper av, trekkes babyens hode litt tilbake.

Den 24 år gamle moren sa seg villig til å delta i prosjektet. Hun ble ifølge theunnecesarean på sykehus i to dager etter at gutten ble født.

Filmen er ment å skulle gi verdifull informasjon om fødselsprosessen til mennesker, og er også omtalt i en forskningsrapport.

FILMET: Den 24 år gamle kvinnen ble filmet mens hun fødte sin sønn.
FILMET: Den 24 år gamle kvinnen ble filmet mens hun fødte sin sønn. Vis mer