Verdens første livmorstransplantasjon utført i Sverige

Fra mor til datter.

ILLUSTRASJONSBILDE. Foto: Colourbox
ILLUSTRASJONSBILDE. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens første livmortransplantasjon fra mor til datter har blitt utført av forskere i Gøteborg, melder det svenske nyhetsbyrået TT til Expressen.

De to operasjonen ble foretqtt denne helgen. Den ene kvinnen hadde tidligere operert bort sin livmor på grunn av livmorskreft, og den andre kvinnen var født uten livmor. Begge kvinnene er i 30-årene.

Del av et større forskningsprosjekt De to skal etter forholdene ha det bra, men er slitne og trøtte, står det i en pressemelding fra Universitetet i Gøteborg. Mødrene som donerte organet, klarer seg også bra.

Ti kirurger deltok i helgens operasjoner, som er et resultat av et stort forskningsprosjekt som har pågått siden 1999, skriver universitetet på sine nettsider.

Operasjonene ansees som kontroversielle og den svenske Etikknemda har krevd at en sikkerhetskomite skal dokumentere alt forskergruppen foretar seg.

Keisersnitt Mats Brännström, professor i gynekologi, har tidligere opplyst overfor nyhetsbyrået at kvinnene må forløse ved keisersnitt om og når de eventuelt blir gravide.

Organene skal kunne «holde» til å føde to barn, og vil deretter bli tatt ut, slik at kvinnene skal slippe å gå på medisiner resten av livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer