Verdens første romturist tilbake på jorda

Verdens første romturist, Dennis Tito, landet i dag tidlig i en ørken i Kasakhstan etter seks dager på den internasjonale romstasjonen (ISS). Nå har ytterligere 100 millionærer bestilt tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blek og glad Tito tilbake

Soyuz-raketten som fraktet Tito og hans to romkamerater, Talgat Musabajev og Jurij Baturin, koblet seg ifølge NTB løs fra romstasjonen natt til i dag.

Landingen var en såkalt hard landing, som er noe risikabel, der mannskapet benytter seg av raketter og en fallskjerm for å dempe nedslaget. Alt gikk etter planen og de tre kom trygt tilbake til jorden.

I kø for å følge Tito

180 millioner kroner for en tur til rommet skremmer ikke. Det amerikanske selskapet som skaffet Dennis Tito en plass i den russiske raketten har ordrebøkene fulle.

Over 100 millionærer har betalt 900 000 kroner for å reservere en tur til rommet fra selskapet Space Adventures, melder nyhetsbyrået AP.

Tito lander søndag morgen

Søndag morgen var romturen over for rikingen Dennis Tito. Da landet Soyuz-raketten TM-31 lande i en ørkenområde i Kasakhstan.

Alt har likevel ikke gått etter planen.

Opprinnelig skulle Tito besøke den russiske romstasjonen «Mir». Men siden den ble skrotet, fikk han booket om «biletten» til den internasjonale romstasjonen «Alpha» - til amerikanernes store irritasjon. Det bekymrer ikke Tito.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer