Verdens første T- Rex selges

Her kan du også by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Nå kan du sikre deg unike fossiler av en Tyrannosaurus Rex.

Det er beinfossiler av den aller første Tyrannosaurus Rex som noen gang er funnet av arkeologer som legges ut for salg. Deler av T-Rexen ble funnet i Wyoming i 1900 av dinosaurusjegeren Barnum Brown. I dag står disse fossile skjelletrestene utstilt på et museum i London. De inneholder blant annet tenner, deler av forarmene til beistet og føttene.

Nå er det funnet ytterligere deler av et skjellet som forskere mener er fra det samme dyret som ble funnet i 1900. Disse fossile levningene skal auksjonerer bort av auksjonshuset Bonham & Butterfields den 16. mai, melder nyhetsbyrået AP. Disse beinrestene ble funnet i 1995, i det samme området som Brown fant de aller første T-Rex-bitene.

Det er andre gang i historien at rester av en Tyrannosaurus Rex legges ut for auksjon. I 1997 kjøpte < a href=http://www.fieldmuseum.org/sue/default.html>Field Museum i Chicago en nesten komplett T-Rex som har fått navnet Sue. Prisen var 8,3 millioner dollar. Den dinosaurusen var funnet i Sør-Dakota.

Auksjonen som arrangeres 16. mai er ventet å innbringe mellom 400 000 og 900 000 dollar.

TIL SALGS: TENNER OG KLØR: Dette kan du må kjøpe. Funnene ble gjort allerede i år 1900 i Wyoming av Barnum Brown. Han fant 13 prosent av dyret.
<B>TYRANNOSAUR: Skulptøren Brian Cooley har rekonstruert en tyrannosaurus rex.
TIL SALGS: Høyrefoten er ganske stor og fin. Det som nå selges skal være fra samme dyr som ble funnet i år 1900, etter at ytterligere 20 prosent av skjellettet er funnet.