«Verdens høyeste formelle middagsselskap»

To briter spiste treretters hengende fra en ballong, 7 395 meter over bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som angivelig skal være verdens høyeste formelle middagsselskap ble avholdt i forrige uke, over Bath i Sørvest-England.

Iført penklær og hengende under en luftballong i 7 395 meters høyde, inntok den britiske ballongføreren og oppdageren David Hempleman-Adams (44) og kameraten Bear Grylls (30) en bedre treretters middag bestående av aspargesskudd, laks og sommerfrukt.

Etter at de først hadde fått ballongen opp i lufta, klatret paret de 12 metrene ned til plattformen der middagsbordet var pent dekket. Maten ble servert i spesialdesignede varmebokser. Etter en salutt til Dronning Elisabeth, seilte de ned til jorda igjen.

- Dette er uten tvil det merkeligste rekordforsøket jeg har vært med på, sa Hempleman-Adams til nyhetsbyrået AP etter å ha landet trygt.

Han har tidligere vært første brite som gikk alene til Sydpolen, og i 2000 skal han ha vært den første som krysset Nordpolen i ballong. Grylls skal ha vært den yngste klatrern som nådde toppen av Mount Everest i 1997.

Middagsstuntet i forrige uke var ikke helt ufarlig.

- Det var et morsomt stunt, men samtidig veldig farlig. Det var mange ting som kunne ha gått galt. Det farligste øyeblikket var da oksygenmaska mi falt av mens jeg hang opp ned fra bordet, sa han.

Den forrige rekorden for «høy middag» skal ha blitt satt av eventyreren Henry Shelford, som spiste en luftig middag 6 805 meter oppe i et tibetansk fjell i fjor.

LUFTIG MIDDAG: David Hempleman-Adams og Bear Grylls spiste middag i løse lufta.