Verdens høyeste jernbanelinje åpnet

Med oksygenmaske fra Kina til Tibet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(AP): Åpningen av jernbanelinjen, som går fra det vestlige Kina til Tibet, ble dekket av nasjonalt TV og med president Hu Jintao som snorklipper, skriver AP.

- Dette er en fantastisk prestasjon av det kinesiske folk, og et mirakel i jernbanens historie, sa Hu lørdag, da han ved hjelp av gullsaks klippet snoren. Han sa at prosjektet viser at Kinas befolkning er \'ambisiøs, har selvtillitt og er i stand til å stå helt fremme sammen med de mest avanserte landene.\'

Strekningen er på 1140 kilomtere, og det høyeste punktet ligger på 5000 meter. Vognene er utstyrt meg oksygenmasker for å hjelpe passasjerene å puste i den tynne luften. Kina har i flere år ønsket å bygge jernbaneforbindelse til Tibet, men vanskelige forhold og ingeniør-problemer har frem til nå satt en stopper for planene.

Jernbanelinjen er den kinesiske regjeringens forsøk på å utvikle det fattige vest, og gjøre tilgangen til Himalaya-området enklere. Tidligere har all varetransport foregått ved hjelp av lastebiler, noe som har vært vanskelig i et område med mye snø og ustabilt vær.

Motstandere av toget har protestert, og mener det vil ødelegge Tibet og økonomisk bare være til fordel for Kina. Kritikerne mener imigranter fra Kina vil slå seg ned i landet og forstyrre det skjøre økosystemet og endre det buddistiske samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer