Verdens høyeste mann

33-åringen er 2,53 - og vokser stadig. Og han hater det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Leonid Stadnik fra Ukraina er verdens høyeste nålevende mann med sine 253 centimeter. Og han kommer til å bli enda høyere, melder nyhetsbyrået AP.

En feil i hypofysen gjør at han vokser seg stadig lengre. Feilen oppstod etter en hjerneoperasjon som 14-åring. Etter den har Stadnik aldri sluttet å vokse. Ermene og buksebeina på hans to år gamle dress er nå 30 centimeter for korte for ham.

Verdensrekorden er til liten trøst for 33-åringen. Det gjør nemlig vondt i kroppen å vokse seg så stor og tung som han gjør, i tillegg til at verden ikke er tilrettelagt for folk som er så høye.

- Min høyde er Guds straff. Mitt liv har ingen mening, sier Stadnik ifølge AP.

- Å ta en offentlig buss er for meg det samme som om en normal person skal oppholde seg i bagasjerommet på en bil, forteller han.

Stadnik må sove på to senger som er satt sammen i lengderetningen. Han må bevege seg sammenkrøket gjennom det vesle en-etasjes huset han deler med sin mor.

33-åringen måtte slutte i sin egentlige jobb som veterinær for to år siden, etter at han fikk frostskader i føttene. Han hadde ikke råd til ordentlige sko til sine omlag 44 centimeter lange føtter. Denne måneden fikk han imidlertid et godt par sko, betalt for av lokale forretningsfolk. Kostnaden var vel 1400 kroner, noe som er sju ganger så mye som hans månedlige trygd.

Til tross for smertene i kroppen prøver Stadnik nå å holde seg i daglig aktivitet. Han arbeider i hagen og tar seg av de få dyra han og moren har. I tillegg hjelper han naboer med deres dyr.

Fortsetter Stadnik å vokse i samme tempo som han har gjort, vil han snart kunne bli høyere enn historiens lengste menneske, 272 centimeter lange Robert Wadlow. Selv ville Leonid Stadnik imidlertid helst sluttet å vokse for lengst.

253 CENTIMETER LANG: En uidentifisert kvinne prøver å måle Leonid Stadniks 253 centimeter lange kropp.