Verdens lateste ektepar?

Har brukt 1,2 millioner for å slippe oppvasken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oppvask, klesvask og sengetøyskift kan skape krangel og ubehageligheter i ethvert ekteskap. Dette har det britiske paret Jean og David Davidson funnet en behagelig løsning på.

Bodd på hotell i 22 år

For 22 år siden tok de inn på Travelodge-motell i forbindelse med et familiebesøk. Siden har de holdt seg til Travelodge-motellenes fasiliteter.

- Vi får gode priser fordi vi bestiller god tid i forveien og vi har til og med vår egen private hushjelp. Alt sengetøyet vårt blir vasket også. Det blir ikke mye bedre enn dette, sier pensjonisten David til AFP.

1,2 millioner for å slippe oppvasken

Til nå har paret brukt 1,2 millioner kroner på rom som har kostet så lite som 180 pund per natt. I dag bor de på et motell like ved byen Grantham, og der har de vært de ti siste åra.

Nå får paret en egen suite med sitt navn, Tha Davidson’s suite, for å markere jubileet. Paret har likevel beholdt leiligheten sin i Sheffield og drar dit for å hente posten annenhver uke.

Spiser på kafeteria hver dag

Davidson-paret gir julegaver til de ansatte hvert år, og måltidene spiser de på en kafeteria ved parkeringsplassen. Motellivet blir aldri kjedelig ifølge David.

- Det er alltid noe som skjer utenfor vinduet. Vi har utsikt mot parkeringsplassen og en trafikkert motorvei hvor lastebilene kjører om natta, forklarer han.

Men det fins en bakside ved å tilbringe livet på et lite hotellrom. Ekteparet må være nøye med hva de har med seg på rommet ettersom det fort fylles opp med ting. På den annen side slipper de å krangle om husarbeidet, eller få store strømregninger i posten.

- Vi får ikke store strømregninger om vinteren og det er mye tryggere her enn mange andre steder i disse dager, sier kona Jean Davidson. Paret reiser på ferie som de fleste andre, men er trofaste mot Travelodge.

Praktisk eller latskap?

Er dette ren latskap eller en praktisk måte å bo på? Tabloiden Daily Express har kommentert det noe spesielle boforholdet på lederplass.

«Noen vil nok tro at David og Jean Davidson er gærne som har bodd på hotell de 22 siste åra. Men romprisen er ikke mer enn det mange andre betaler i huslån, noen andre gjør husarbeidet og de betaler ikke strøm, vann eller gassregninger. Så hva er det å ikke like? »