'Verdens mest hårete mann' operert

Mistet en tredjedel av hørselen på grunn av ekstrem hårvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kinesiske Yu Zhenhuan (26) ble kjent som «det hårete barnet», etter at bilder som dette gikk verden over. Som liten spilte han i en film kalt 'Et hårete barns eventyr'. I 2002 fikk han Guiness-tittelen 'Verdens mest hårete mann'. I voksen alder livnærer han seg som vokalist i et rockeband.

Vellykket operasjon

I natt ble 'verdens mest hårete mann' operert. Hårene i Yus ører var blitt så plagsomt lange, at de stjal en tredjedel av hørselen hans og forårsaket stadige infeksjoner. Legene brukte fire timer på å fjerne hårsekkene i ørene hans. Operasjonen skal ha vært vellykket.

- Gjør meg spesiell

96 prosent Yus kropp er dekket av et tykt lag med hår, bare håndflatene og fotsålene er nakne. Håret i ørene hans var vokst til å bli mellom to og tre centimeter lange. I tillegg til å stjele en tredjedel av hørselen, gjorde de ham også mer mottakelig for infeksjoner.

Yu skal ellers ha avslått tilbud fra flere leger som har tilbudt seg å hjelpe ham med å bli kvitt den voldsomme hårveksten - fordi han da ville miste noe av identiteten sin.

Mens han tidligere hadde komplekser, ser han nå på tilstanden som en velsignelse - som skiller ham fra alle andre.

- Jeg er veldig populær på scenen, og har opptrådt i utlandet. Jeg liker håret mitt, siden det er årsaken til at jeg er så annerledes, sier Yu, ifølge Shanghai Daily News.