UTRYDNINGSTRUET: Ulvene i Yellowstone nasjonalpark i USA er svært populære blant turister og høyt verdsatt av forskere. Her er en av dem med GPS-utstyr rundt halsen. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
UTRYDNINGSTRUET: Ulvene i Yellowstone nasjonalpark i USA er svært populære blant turister og høyt verdsatt av forskere. Her er en av dem med GPS-utstyr rundt halsen. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

Verdens mest kjente ulv drept av jegere

Alfahunnen i Yellowstone nasjonalpark blir bare kalt rockestjerne på folkemunne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ulven er kjent som «832F» blant forskere, men blir ganske enkelt kalt en rockestjerne av mange fordi alfahunnen har vært svært populær blant turister og høyt verdsatt av forskere.

Alfahunnen har bare sporadisk og kortvarig vært på vandring utenofor nasjonalparken - og måtte betale en høy pris for en sjelden utflukt.

Torsdag i forrige uke ble den populære ulven funnet død utenfor nasjonalparken Yellowstone i Wyoming, kunne New York Times melde i går.

- Hun er verdens mest kjente ulv, sier naturfotograf Jimmy Jones til avisa.

Verdsatt «832F» var utstyrt med GPS-sporingsteknologi til over 20 000 kroner.

Forskerne som sporet ulvens bevegelser for å kartlegge ulvens vaner, raser mot drepingen av ulver. Ifølge New York Times var «rockestjernen» den åttende ulven utstyrt med avansert GPS-teknologi som har blitt skutt.

Ulvejakta, som nylig ble godkjent av amerikanske myndigheter, har vært gjenstand for mye debatt i Idaho, Montana og Wyoming.

100 ulver Mange mener ulvejakta er en god måte å redusere antall angrep på både husdyr og store viltbestander.

Andre mener antallet ulver, som i slutten av 2011 skal ha vært rundt 100, ikke er stort nok for å forsvare nedslaktning av den utrydningstruede dyrearten. Dessuten sørger ulvebestanden for stor tilstrømning av turister til regionen.