«Verdens mest sexy hacker» ville stjele 1300 millioner

Kristina Svechinskaya (21) må møte i retten i New York.

TILTALT: Kristina Svechinskaya (21) er en av fire studenter ved New York University som er tiltalt som del av en østeuropeisk hackerliga som ville tappe amerikanske og britiske bankkontoer for 1,3 milliarder kroner.
TILTALT: Kristina Svechinskaya (21) er en av fire studenter ved New York University som er tiltalt som del av en østeuropeisk hackerliga som ville tappe amerikanske og britiske bankkontoer for 1,3 milliarder kroner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den russiske 21-åringen møtte i retten i New York i går, tiltalt for å være del av en østeuropeisk hackergruppe som har forsøkt å tappe britiske og amerikanske bankkontoer for 220 millioner dollar (1,3 milliarder kroner).

21-åringen blir av pressen i New York sammenlignet med den vakre spionanklagede Anna Chapman, og har fått tittelen «verdens mest sexy hacker».

I retten i går møtte hun i åletrange jeans og lærstøvletter, men var synlig oppbragt over de alvorlige anklagene som henger over henne.

Blir hun dømt kan hun få opp til 40 år i fengsel.

I alt 37 personer er tiltalt i saken i New York. De skal ha forsøkt å tappe kontoene til småbedrifter og privatpersoner ved å plante en såkalt trojansk hest som tappet kontoinformasjon.

Svechinskaya er en av fire studenter ved New York University som er tiltalt i saken. Hun skal blant annet ha åpnet en rekke bankkontoer som har mottatt de stjålne pengene.

Den østeuropeiske gjengen tappet bankkontoer for 2 millioner dollar (11,5 millioner kroner) hver uke. Ifølge FBI klarte gjengen å tappe kontoene for 70 millioner dollar før de ble stanset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer