BLANT KLODENS MEST UTRYDNINGSTRUEDE: en pangolin - også kalt skjelldyr på norsk - med unge i en dyrehage på Bali i Indionesia i 2014. Skallet inneholder stoffet keratin, som i menneskets negler, og blir i kinesisk medisin brukt som lindrende stoff mot flere plager, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Firdia Lisnawati, AP/NTB Scanpix.
BLANT KLODENS MEST UTRYDNINGSTRUEDE: en pangolin - også kalt skjelldyr på norsk - med unge i en dyrehage på Bali i Indionesia i 2014. Skallet inneholder stoffet keratin, som i menneskets negler, og blir i kinesisk medisin brukt som lindrende stoff mot flere plager, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Firdia Lisnawati, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Verdens mest utrydningstruede - 30 tonn funnet i dypfryser

Kjøtt og skjell ettertraktet i medisin og matfatet.

Myndighetene i Malaysia har beslaglagt et 30 tonn stort parti med frosne pangoliner, som er en av verdens mest utrydningstruede dyrearter.

Pangoliner, som også er kjent som skjelldyr, er svært ettertraktet i mange asiatiske land.

Skjellene benyttes i tradisjonell og kinesisk medisin, og kjøttet regnes som en delikatesse. Alle de åtte artene er utrydningstruet.

Dyrene som ble funnet i Malaysia var pakket i esker og funnet i frysekonteinere og frysere. Det ble også funnet 61 levende dyr i bur, samt 361 kilo skjell fra pangoliner.

En 35 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha vært sjef ved fabrikken, som politiet tror en større bande sto bak.

Pangolinbeslaget er det største som noensinne er gjort i Malaysia, ifølge Traffic, en organisasjon som overvåker ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter.

- Ingen truede dyrearter kan motstå utrydding på et slikt industrielt nivå, sier lederen for organisasjonens virksomhet i det sørøstlige Asia, Kanitha Krishnasamy.