Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan:

Verdens minste guttebaby får reise hjem

Gutten veide mindre enn en pakke smør da han ble født. Etter fem måneder på et sykehus i Tokyo kan han endelig reise hjem.

KEISERSNITT: Da legene oppdaget at den lille gutten ikke klarte å vokse seg større, bestemte deg seg for å ta keisersnitt etter 24 uker. Foto: Keio University School of Medicine / Reuters / NTB Scanpix
KEISERSNITT: Da legene oppdaget at den lille gutten ikke klarte å vokse seg større, bestemte deg seg for å ta keisersnitt etter 24 uker. Foto: Keio University School of Medicine / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Babyen som veide 268 gram etter fødselen, fikk reise hjem onsdag i forrige uke. To måneder etter den antatte datoen for avreise. Han ble født i august i fjor, og tilbrakte fem måneder på Keio Universitetssykehus i Tokyo. Med god pleie vokste han seg sakte, men sikkert, større og større.

Legene utførte keisersnitt etter 24 uker da de så at gutten ikke klarte å vokse i magen. Eksperter fryktet at livet hans sto i fare, skriver The Telegraph.

I dag veier han 3,2 kg. I Norge er gjennomsnittsvekten på nyfødte gutter 3,8 kilo.

Av premature babyer født i Japan og andre industriland er sannsynligheten for å overleve 90 prosent. Men tallene varierer, spesielt for gutter, som veier mindre enn 300 gram når de blir født, skriver Japan Times.

Premature jenter har høyere sannsynlighet for å overleve. Leger er usikre på hvorfor dette er tilfellet - det kan være fordi jentene har mer utviklede lunger, skriver The Telegraph.

- Jeg må si at jeg er glad han har vokst seg så stor. Ærlig talt, var jeg ikke sikker på at han ville overleve, sa moren, ifølge Keio Universitssykehus.

Legen, Takeshi Arimitsu, som behandlet mirakelbabyen fortalte BBC at han er den minste babyen registrert, som er født og har reist hjem frisk.

- Jeg vil vise at det er mulig at babyer kan reise fra sykehuset friske, selv om de er født små, sa legen.

VERDENS MINSTE: Gutten var så liten at han kunne ligge i to hender. Foto: Keio University School of Medicine / Reuters / NTB Scanpix
VERDENS MINSTE: Gutten var så liten at han kunne ligge i to hender. Foto: Keio University School of Medicine / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!