Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens raskeste sms-fingre

Se hvor mye treigere du er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ben Cook fra Utah i USA tastet 160 tegn på utrolige 42,44 sekunder, og kommer selvsagt med i Guinness rekordbok for sine raske fingre. Tenåringen brøt en to år gammel rekord som ble satt av en kvinne i Singapore. Den var på 43,24 sekunder.

Året før var det ei norsk jente som hadde rekorden.


Norsk rekord
Helene Kahlbom (23) fra Haugesund stjal rekorden fra australieren James Trusler. Hun tastet på 61,5 sekunder. Hun er overrasket over at det går an å skrive så fort i dag.

-  Det hadde jeg aldri klart. Jeg kan ikke skjønne at det går an, sier Helene.

Rekorden hennes på 61,5 sekunder ble stående i et halvt år, før enda en nordmann satte rekord. I februar 2004 ble Lise Åsheim Pedersen ny tastemester med 57,9 sekunder.


Prøv selv!
Hvis du tror at du kan taste deg inn i Guinness rekordbok, prøv selv. Ordboka på mobilen skal være slått av og her er den offisielle teksten:

«The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human».

KLAR, FERDIG, TAST: Verdensrekorden for hurtig-sms-skriving er slått på ny. Foto: EPA / SCANPIX
KLAR, FERDIG, TAST: Verdensrekorden for hurtig-sms-skriving er slått på ny. Foto: EPA / SCANPIX Vis mer