Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens rikeste kan miste tittelen

Verdens rikeste person, Jeff Bezos, pustes i nakken av Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Nå er det «bare» 3,6 milliarder dollar som skiller dem.

VERDENS RIKESTE: Verdens rikeste person, Jeff Bezos, er i ferd med å miste tittelen etter et tøft år økonomisk. FOTO: Mandel Ngan / AFP / NTB Scanpix
VERDENS RIKESTE: Verdens rikeste person, Jeff Bezos, er i ferd med å miste tittelen etter et tøft år økonomisk. FOTO: Mandel Ngan / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I 2018 overtok Amazon-grunnlegger Jeff Bezos tittelen som verdens rikeste person. Men med et aksjefall, en tapt kontrakt og en skilsmisse som kostet ham dyrt, er han nå i ferd med å miste tittelen, ifølge CNN.

En stor del av Bezos' formue er bundet opp i Amazon-aksjer. På nåværende tidspunkt eier han omkring 12 prosent av selskapet.

Aksjefall

Torsdag amerikansk tid la selskapet fram resultatet for tredje kvartal, som viste seg å være dårligere enn Wall Streets forventninger. Som følge av dette falt aksjeverdien med to prosent fredag, noe som tilsvarer et papirtap på hele tre milliarder dollar - omkring 28,5 milliarder kroner - for Bezos, ifølge CNN.

Det kunne ha gått enda verre. På et tidspunkt var aksjeverdien nede med hele ni prosent, før den hentet seg inn igjen.

På nåværende tidspunkt har Bezos en formue på 109,6 milliarder dollar, ifølge Forbes. Microsoft-grunnlegger Bill Gates puster ham i nakken med en formue på 106 milliarder dollar.

Ny nedtur

Dette kan endre seg etter at Amazon mottok nok en dårlig nyhet fredag.

Da kunngjorde USAs forsvarsdepartement at de har tildelt Microsoft en kontrakt verdt 10 milliarder dollar, som Amazon hadde forventet å få.

Kontrakten gjelder skylagringssystemet JEDI, som er en del av en moderniseringsprosess som skal gjøre det amerikanske forsvaret mer teknologiske.

I en uttalelse skriver Amazon at de er overrasket over beslutningen. Videre uttaler selskapet at en detaljert gjennomgang av tilbudene helt klart ville ha ført til en annen konklusjon, ifølge Reuters.

USAs forsvarsdepartement uttaler på sin side at anbudet har blitt behandlet på lovlig og rettferdig vis.

HUMANITÆRT ARBEID: Verdens rikeste mann, Bill Gates, drikker vann som for kort tid siden var avføring. I videoen beskrives maskinen som gjør avføring fra mennesker om til drikkevann og elektrisitet. Video: YouTube / gatesnotes Vis mer

Dyr skilsmisse

I begynnelsen av januar kunngjorde Bezos og ekskona, MacKenzie Bezos, at de skulle skilles.

Skilsmisseoppgjøret endte med at ekskona ga fra seg 75 prosent av parets aksjer i Amazon, som de tidligere hadde delt. Det betyr at hun fikk kontroll over fire prosent av alle Amazon-aksjene, noe som tilsvarte 36,6 milliarder dollar.

Samtidig sa MacKenzie fra seg alle aksjene i Washington Post og Blue Origin.

Dersom eksparet hadde delt formuen likt, ville MacKenzie Bezos blitt sittende igjen med nesten 70 milliarder dollar, noe som ifølge Time ville gjort henne til verdens rikeste kvinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media