I KJØLVANNET: Omfanget og konsekvensene av Bernard Madoffs svindel er allerede blitt dramatiske. Foto: EPA/JUSTIN LANE/SCANPIX
I KJØLVANNET: Omfanget og konsekvensene av Bernard Madoffs svindel er allerede blitt dramatiske. Foto: EPA/JUSTIN LANE/SCANPIXVis mer

Verdens rikeste kvinne ble også lurt

L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt (86) trukket inn i Madoff-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Liliane Bettencourt, verdens rikeste kvinne og arving til hele L'Oreal-konsernet, har tapt deler av sin personlige formue på 160 milliarder kroner på Bernard Madoffs svindel, ifølge kilder Bloomberg har snakket med.

86 år gamle Bettencourt var den første investoren i fondet, som ble styrt av Access International Advisors. Selskapet ble stiftet i 1994 av Rene-Thierry Magon de la Villehuchet (65). Tirsdag denne uken ble han funnet død på sitt kontor på Madison Avenue, New York.

Politiet tror han begikk selvmord. Ifølge venner og bekjente skal de la Villehuchet ha tatt det svært tungt at sju milliarder av hans klienters penger gikk tapt, da Madoff-skandalen var et faktum.

Høyprofilerte navn
Bettencourt er det siste tilskuddet på lista over rike mennesker verden over som er blitt lurt av Wall Street-legenden Madoff.

Andre navn på den celebre offerlista er filmregissør Steven Spielberg, den spanske milliardæren Alicia Koplowitz og nobel-prisvinner Elie Wiesel.

100 millioners-stiftelsen til Elie Wiesel er så godt som blakk.

- Flere høyprofilerte navn som er blitt offer for Madoff vil bli kjent. Det råder en atmosfære av sinne, angst og mistillit, sier Ron Geffner i advokatfirmaet Sadis & Goldberg LLP til Bloomberg.

Offentlig skittentøyvask
Det er foreløpig uklart hvor mye Bettencourt-stiftelsen har tapt på Madoff-svindelen. Veldedighets-organisasjonen, som ble stiftet av Bettencourts far, har ikke ønsket å kommentere saken.

LURT:L'Oreal-arving Liliane Bettencourt er blant dem som nå har tapt store pengesummer. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BUREAU/SCANPIX
LURT:L'Oreal-arving Liliane Bettencourt er blant dem som nå har tapt store pengesummer. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BUREAU/SCANPIX Vis mer

Samtidig med at Bettencourt er trukket inn i Madoff-skandalen, har 86-åringen også gått i gjennom en offentlig skittentøyvask i Frankrike.

Hennes datter, Francoise Bettencourt-Meyers (55), har saksøkt moren, fordi hun mener moren sløser bort familiearven på den 25 år yngre kjekkasen Francois-Marie Banier, artist, kunstner og kjendisfotograf som henger med Mick Jagger og Johnny Depp.

Datteren Francoise hevder moren har gitt Banier gaver til en verdi av over 13 milliarder kroner. Hennes sjenerøsitet overfor Banies skal omfatte både malerier av Picasso, Matisses og Mondrians, kontanter, eiendommer og en kostbar livsforsikring.

- Hun er veldig dum og en smule idiotisk, sa verdens rikeste kvinne om datteren sin, da hun ble intervjuet i franske Le Journal du Dimanche.

Liliane Bettencourt innrømmet imidlertid at hun hadde forsynt «vennen sin» med gaver.

- Hva jeg gir til Francois-Marie, selv om det er en stor sum, er virkelig ikke så mye når du ser det stort på det, sa L'Oreal-arvingen.

Bettencourt er rangert som nummer 17 på Forbes' liste over verdens rikeste. Den plasseringen gjør hennes til verdens rikeste kvinne.

KNUST: Den anerkjente investoren Rene-Thierry Magon de la Villehuchet ble funnet død på kontoret tirsdag. Politiet tror han begikk selvmord, etter at han hadde tapt sju milliarder på Madoff-investeringer. Foto: SCANPIX
KNUST: Den anerkjente investoren Rene-Thierry Magon de la Villehuchet ble funnet død på kontoret tirsdag. Politiet tror han begikk selvmord, etter at han hadde tapt sju milliarder på Madoff-investeringer. Foto: SCANPIX Vis mer