(Dagbladet.no): Gjennomsnittlig inntekt og militære utgifter i verdens rikeste land har økt de siste femten årene. Men landene bevilger mindre penger til u-hjelp nå enn tidligere, melder FNs utviklingsprogram (UNDP) i dag.
Det er i anledning G8 møtet i dag at UNDP har publisert en undersøkelse som setter søkelyset på hvordan landene prioriterer bistand. Målsettingen (Millennium Development Goals) er at alle landene i G8-gruppen med unntak av Russland skal ha økt bistanden til 0.7 prosent av landenes brutto nasjonalprodukt innen 2015.
Som samlet gruppe gir de i dag 0,22 prosent av BNP. UNDP mener at USA, Storbritannia, Japan, Tyskland, Frankrike, Italia og Canada vil bomme stort på målet dersom de ikke endrer kurs raskt.
- Spørsmålet er ikke om de har råd til å gjennomføre dette, men om verden kan bære kostnadene dersom de ikke gjennomfører det, skriver UNDP.
Gjennomsnittlig inntekt per capita i G7-landene har økt med 7835 amerikanske dollar siden 1990. I stedet for å bruke de økte inntektene på fattige regioner, har landene prioritert å bevilge penger til militære utgifter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger