Krise i den arabiske gulfen:

Verdens rikeste land presses. Har 48 timer på seg til å innfri 13 krav

Diktator-stater anklager hverandre for å være versting. Samtidig får Qatar støtte fra flere hold, om at stengningskravet av Al Jazeera er uhørt.

MEGLING PÅ GANG: Et brev fra Qatars øverste leder (emiren som tegnes på bildet) vil bli levert meglerlandet Kuwait i løpet av dagen. Qatars regjerende emir heter Tamim Bim Hamad Al-Thani. Foto: Naseem Zeitoon / Reuters / Scanpix
MEGLING PÅ GANG: Et brev fra Qatars øverste leder (emiren som tegnes på bildet) vil bli levert meglerlandet Kuwait i løpet av dagen. Qatars regjerende emir heter Tamim Bim Hamad Al-Thani. Foto: Naseem Zeitoon / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saudi Arabia og tre andre arabiske stater har nå gitt Qatar nye 48 timer på å godta en ultimatum-liste som de ga landet den 5. juni i år, skriver BBC. Bakgrunnen er at landene anklager Qatar for å huse, og støtte, terrorister og terrorgrupper.

Fristen var egentlig i går, søndag, og gikk blant annet ut på at Qatar måtte stenge Al Jazeera-tv-nettverket.

Anklager hverandre

Hittil har Qatar nektet å godta de 13 kravene - og anklagene fra Saudi Arabia og landets koalisjon, som mener at Qatar finansierer ekstremisme.

Det anstrengte forholdet mellom landene i den persiske gulfen har ført til den verste diplomatiske krisa på flere tiår.

Emiren i Qatar og hans folk har hittil gått ut og sagt at de ikke vil innfri ultimatumene fordi «hovedmotivet er å kritisere mediekanalen vår og vår åpenhet». Samtidig er det verdt å ha i mente at emiren og hans folk i Qatar er akkurat like lite demokratisk som saudiske kong Salman eller fyrstefamilien i Abu Dhabi, et absolutt monarki der ingen opposisjon tillates.

- Skandaløst

The Economist er harde på lederplass, der de mener at vesten må presse Saudi Arabia og deres støttespillere, i deres forsøk på å stenge Al Jazeera. Under tittelen «Hold hendene unna», skriver magasinet at Saudi Arabias forsøk på å stenge Al Jazeera er skandaløst: «Som om Kina ga Storbritannia ordre om å stenge BBC», er The Economist' sammenligning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer