Jeff Bezos

Verdens rikeste mann på besøk i Alta

Verdens rikeste mann – Amazon-gründeren Jeff Bezos, var lørdag på besøk i Alta i Finnmark. Formålet med besøket er imidlertid ikke kjent.

AMAZON: Amazon-gründeren Jeff Bezos var lørdag på besøk i Alta i Finnmark. Foto: NTB Scanpix
AMAZON: Amazon-gründeren Jeff Bezos var lørdag på besøk i Alta i Finnmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Besøket bekreftes av lederen av Alta Næringsforening, Kjetil Kristiansen, overfor E24. Det var avisen iFinnmark som oppdaget at Bezos' privatfly hadde landet i Alta lørdag morgen.

- Det er mange som har oppdaget hva som skjer i nord og i Alta, og Jeff Bezos er en av dem, sier Kristiansen, og legger til at det selvfølgelig er muligheter for det lokale næringslivet til å utnytte besøket.

Kristiansen sier til iFinnmark at det i flere dager har vært flere helikoptre og sikkerhetsfolk i Alta for å klarere at byen er sikker og trygg. Han forklarer hemmelighetskremmeriet med at Alta ønsker å legge til rette for næringslivstopper som Bezos, og vil derfor ikke si noe mer om formålet med besøket.

Bezos og Amazon er den siste tiden flere ganger blitt angrepet av USAs president Donald Trump. Presidenten har blant annet anklaget netthandelsgiganten for å sno seg unna skatt og for å true arbeidsplasser.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer