Verdens rikeste menn

Bill Gates er med sine 516 milliarder kroner fortsatt verdens rikeste mann, ifølge den årvisse kåringen til Forbes Magazine. Først på 154. plass finner vi en nordmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både på første og tredjeplass på Forbes liste over de rikeste «arbeidende milliardærer» finner i vi Microsoft-grunneleggere. Gates gamle kompis Paul Allen, som ikke lenger jobber i selskapet, ligger nemlig på delt tredjeplass med sine 225 milliarder kroner på bok. På andreplass ligger en annen IT-milliardær, Oracle-grunnlegger Larry Ellison.

Først på 154. plass finner vi en nordmann, Alexander Vik. 45 år gamle Vik er en nykommer på listen og hans formue er beregnet til å være 29,6 milliarder. Dette er like bak IKEA-grunnlegger Ivar Kamprads 25, 8 milliarder, skriver VG.

Vik og hans brødre har i likhet med listetoppene Gates, Ellison og Allen tjent hovedparten av formuene sine på den formidable pristigningen på IT-aksjer.

Men det er ikke bare frelse i tele og IT. Den japanske mobilkongen Yasumita Shigetas formue har rast fra 335 til 14 milliarder kroner i perioden februar - mai. Det er 3,5 milliarder kroner om dagen, med andre ord en «negativ timelønn» på utrolige 146 millioner kroner.

(Dagbladet.no)