- Verdens skjønneste prinsesse!

Etter å ha blitt ønsket velkommen på Twitter av statsministeren, jublet Mette-Marit for Ingrid Alexandras åtteårsdag.

ÅTTE ÅR I DAG: Det kongelige hoff publiserte lørdag nye bilder av Ingrid Alexandra i anledning prinsessens åtte årsdag.
Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff / SCANPIX
ÅTTE ÅR I DAG: Det kongelige hoff publiserte lørdag nye bilder av Ingrid Alexandra i anledning prinsessens åtte årsdag. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Via sin nye twitterprofil følger kronprinsesse Mette-Marit med på oppdateringene til et bredt spekter av kjente fjes. Alt fra topppolitikere som Siv Jensen og Kristin Halvorsen og twitterkyndige kjendiser som Jenny Skavlan og Mia Hundvin, til komikerne Ricky Gervais og Stephen Colbert  - og erkerepublikanere som Dagbladet-kommentator John Olav Egeland og det tidligere Gatas Parlament-medlemmet Aslak Borgersrud.

«Nå har kona fått egen twitter. Følg henne her: @CrownPrincessMM», skrev kronprins Haakon på parets felles profil da ryktet begynte å spre seg.

Men i går var det forberedelsene til Ingrid Alexandras åtteårsdag i dag som var i fokus, også for den nyfrelste twitterdronningen.

«Tusen takk! Ha en fin helg! Her er det bursdagsfeiring av verdens skjønneste prinsesse!», skrev Mette-Marit da Jens Stoltenberg ønsket henne velkommen i den elektroniske prateklubben.

På profilen, med et portrett tatt av den kjente motefotografen Sølve Sundsbø, presenterer Mette-Marit seg som «stolt trebarnsmor og dedikert bokorm». Hun la raskt opp til en uformell tone, og «følger» også en rekke mindre profilerte nordmenn.

TWITTERDRONNING: Nå har kona fått egen twitter, tvitret kronprinsen i går. Foto: SCANPIX
TWITTERDRONNING: Nå har kona fått egen twitter, tvitret kronprinsen i går. Foto: SCANPIX Vis mer

«Der fikk jeg jommen kronprinsessen som follower. Det synes jeg var veldig hyggelig», skrev BI-lektor Cecilie Staude da hun oppdaget hvem som hang seg på.

Kronprinsessen svarer villig vekk på spørsmål, og ble blant annet spurt om musikktips til helga. Svaret kom kontant: Bon Iver og Kate Bush.

Ikke alle tok det for gitt at det virkelig var Mette-Marit som kvitrer. Det spanske kronprinsparet tok i alle fall et lite forbehold i går kveld. «- Det ser ut til at Mette-Marit er på Twitter....»

Men om man skal dømme ut fra det første døgnet hennes på tjenesten, er kronprinsessen både «ekte» og vil bli en svært aktiv mikroblogger.

«Nå slipper vi å gå på kafé...», skrev broren Espen Høiby i en melding til søsteren i går kveld, og fikk et «Ha ha» til svar fra Mette-Marit.

Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff / SCANPIX
Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer