Verdens smarteste gullfisk

Comet spiller fotball og basketball og danser limbo. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To år gamle Comet må være verdens smarteste og best trente gullfisk. Eieren hans, Dean Pomerleau, har trent han opp til å utføre mange imponerende aktiviter i vann.

I tillegg til fotball, basketball og limbodansing kan han leke apport med en ring, svømme slalåm rundt pinner og score med rugbyball, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Treneren Pomerleau sier alle kan gjøre det samme med sitt kjæledyr.

Amerikaneren har nå startet sin egen skole - R2 Fish School - for trening av fisk, der du kan kjøpe utstyr til trening av fisken din og en DVD med instruksjoner og tips.

- Det er sterke bevis for at fisk er mer intelligente enn det mennesker tror. Med de riktige metoder og mat som belønning kan fisk raskt lære avanserte triks, som limbodansing, slalom og apport, sier han til Daily Mail.

Pomerleau, som bor i Los Angeles i USA, har allerede verdensrekorden som eier av fisken som kan flest triks, med den tre år gamle slørhalefisken Albert Einstein. Men Comet er bare to år gammel og har allerede lært Alberts triks. Dermed ser han ut til å skyve sin forgjenger ned fra tronen.

• Les også: Gullfisk har ikke gullfiskhukommelse

Verdens smarteste gullfisk