«Verdens smarteste mann» kaster seg inn i den britiske valgkampen

Hawking støtter Labour.

STØTTER LABOUR: Stephen Hawking. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB scanpix
STØTTER LABOUR: Stephen Hawking. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag i neste uke går britene til valgurnene, for å avgjøre hvem som skal styre landet de neste årene.

Ifølge en ny måling fra Lord Ashcroft Polls leder David Cameron og De konservative med 6 prosentpoeng foran Ed Miliband og Labour i en ny meningsmåling halvannen uke.

Hawking-støtte Labour kan på sin side glede seg over prominent støtte. Vitenskapsmannen Stephen Hawking (73), en av verdens mest kjente matematikere og astrofysikere, har nemlig gått ut med sin Labour-støtte, nærmest jubler avisa The Independent og bemerker på Facebook at «verdens smarteste mann» nå støtter Labour. Hawking støtter også Labours Cambridge-kandidat Daniel Zeichner.

- Jeg tror han setter pris på hvor mye den forrige Labour-regjeringen investerte i forskning, sier Zeichner ifølge Independent.

Avisa påpeker videre at Hawking i 2013 uttalte seg varmt om det offentlige helsevesenet i Storbritannia (NHS) og å bevare dette, en av Labours viktigste saker.

- I fjor sommer fikk jeg lungebetennelse og kunne dødd hvis det ikke var for hjelpen jeg fikk av NHS. Vi må beholde disse tjenestene, og unngå et to-lagssystem hvor de rikeste får den beste behandlingen, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.