Verdens største atomreaktor lekker

Jordskjelv får uante følger i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svart røyk stiger opp fra et av verdens største atomkraftverk etter at et kraftig og ødeleggende jordskjelv rammet det nordvestlige Japan.

Mindre mengder radioaktivt kjølevann lekket ut av reaktoren etter skjelvet, men det radioaktive innholdet i vannet var lavere enn sikkerhetsnivået og utgjør ingen fare for omgivelsene.

Minst sju personer mistet livet og over 600 ble skadd i det kraftige skjelvet som rystet Japan klokken 10.13 lokal tid. Skjelvet hadde sitt episenter i Japanhavet om lag 60 kilometer fra Niigataprovinsen og ble fulgt av et etterskjelv.

Atomreaktorene ved kraftverket i Kashiwazaki ble automatisk stengt da skjelvet, som målte 6,8 på Richters skala, rystet området og fikk flere hus til å rase sammen.

Det brøt ut brann i en transformatorstasjon ved atomkraftverket i byen, og svart røyk steg opp fra området.

- Vi er i ferd med å slukke brannen, sa Yasushi Hasegawa fra Tokyo Electric, som drifter atomkraftverket, i kveld.

Også andre kjernekraftverk i området ble stengt og undersøkt for mulige skader etter skjelvet, men det var ingen andre rapporter om radioaktive lekkasjer.Store ødeleggelser - Jeg var så redd. Den voldsomme ristingen varte i 20 sekunder, sa en butikkansatt i Kashiwazaki, Ritei Wakatsuki, på telefon til nyhetsbyrået AP tidliger på formiddagen.

Over 300 bygg i provinsen ble ødelagt i skjelvet, ifølge lokale myndigheter, og redningsarbeidere lette gjennom sammenraste bygninger etter overlevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer