Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens største bjørn?

Mangemillionæren Ragnar Lyng (50) tror han har skutt verdens største Kamtsjatka-brunbjørn i Russland. Skinnet måler 312 centimeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Foreløpige målinger viser at jeg har skutt verdens største Kamtsjatka-brunbjørn, men reglene tilsier at skallen skal tørke i tre måneder før den endelige og avgjørende målingen kan foretas, sier industrimannen.

Skinnet og hodet er tatt med hjem til Norge og Vanvikan på Fosenhalvøya. Det var fjerde jaktturen for Ragnar Lyng til Kamtsjatka, den store og nesten folketomme halvøya ut mot Beringhavet. Dette er den sjuende brunbjørnen han har felt i området.

- Disse brunbjørnene spiser laks, noe det er svært mye av i dette området. Derfor er også bjørnetettheten stor. Jeg har tatt med meg alle skinnene hjem og fått dem preparert og stoppet ut. Noen står hjemme og noen på kontoret til Lyng Gruppen, sier Lyng.

Vårjakta i Kamtsjatka foregår når snøen ennå ligger på bakken.

Den søkkrike trønderen, med en likningsformue på 20 millioner, betalte rundt 10000 amerikanske dollar for bjørnejakta. Prisen inkluderte den lange reisen, overnattinger og bjørnen.

REKORDJAKT: Foreløpige målinger viser at industrimannen Ragnar Lyng (50) har skutt verdens største Kamtsjatka-brunbjørn. <!--FOTO--><!--/FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media