Verdens største fengsel

750 000 barn er innesperret i verdens største utendørs fengsel i Gaza.

TILFLUKT: Tirsdag fortsatte den israelske bombingen av offisielle bygninger og Hamas-symboler i Gaza. Denne palestinske jenta søkte tilflukt med familien sin på en FN-skole i Rafah, sør på Gazastripa. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters/Scanpix
TILFLUKT: Tirsdag fortsatte den israelske bombingen av offisielle bygninger og Hamas-symboler i Gaza. Denne palestinske jenta søkte tilflukt med familien sin på en FN-skole i Rafah, sør på Gazastripa. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet): Fra Gaza strømmer bilder av store, maskerte og bevæpnede menn. Det er her Hamas regjerer: Den palestinske organisasjonen som står bak den massive rakettskytingen mot sivilbefolkningen i Sør-Israel.

De daglige rakettene inn i Israel er mye av grunnen til at Israel nå gjennomfører sin massive militæraksjon mot Gaza: Israel vil fjerne Hamas én gang for alle. Men det er Gazas 750 000 barn som lider sterkest under den massive militæraksjonen.

Minst 25 prosent av dem som er drept i Israels angrep mot Gazastripen de siste dagene, har vært sivile, slår FN fast.

27 barn er hittil bekreftet døde, melder en FN-kilde overfor Dagbladet. Men det antas at antallet døde barn er langt høyere. Antall skadde barn enda flere.

Tungt traumatisert Den norske representanten til palestinske myndigheter, Tor Wennesland, har kontinuerlig kontakt med innbyggere i Gaza. Det er tungt.

- De har forferdelige liv nå. Barn og voksne er tungt traumatisert. De går ikke ut, de sover ikke og er livredde. De vet at mange rundt dem er drept og skadd, og at sykehusene ikke har kapasitet til å ta seg av dem, sier Wennesland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.