Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens største flagg

Hvordan får du 3,2 tonn til å vaie i vinden...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forbindelse med Bahrains nasjonaldag i dag, kunne det lille kongedømmet i den persiske gulfen vise fram verdens største flagg, melder nyhetsbyrået AP.

Det røde og hvite nasjonalflagget på nesten 16 500 kvadratmeter veier 3,2 tonn og ble rullet ut utenfor Bahrains nasjonalstadion. Det var nemlig ikke plass nok inne på stadion.

- Spektakulært, kommenterer Laura Hughes fra Guinness rekordbok, som stadfester at flagget får sin plass i neste års bok.

Det 169,5 meter lange og 97,1 meter brede flagget knuser den forrige rekordholderen, Pakistan. I august viste de fram sitt flagg på det som i dag kan kalles ynkelige 359 kvadratmeter.

- Dette er en fantastisk begivenhet, og en stor bragd for Bahrain, som vi også håper vil bidra til å markedsføre kongeriket i verden, sier Mahmoud al-Mahmoud fra landets informasjonsministerie.

Flagget er laget i kina, der 70 mennesker jobbet 400 timer for å få det ferdig. Det ble laget for et kuwaitisk telekommunikasjonsselskap som donerte det til øystaten, siden de har markedsinteresser og et datterselskap der.

Noen flaggstang har imidlertid ingen tenkt på ennå. Hvor mange som trengs for å heise et så stort flagg er også et spørsmål for framtida.

STOOORT: Her måler Guinness-representant Laura Hughes rekordflagget utenfor nasjonalstadion i Bahrain i dag. Verdens største flagg - med soleklar margin.
LILLEBROR: Slik ser et normalt stort Bahrain-flagg ut. Øystaten i den persiske gulfen har omlag 650 000 innbyggere - og nå også verdens største flagg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media