BATTERI: Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi. Foto: Sonali Paul/Reuters/Scanpix
BATTERI: Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi. Foto: Sonali Paul/Reuters/ScanpixVis mer

Verdens største litium-ionbatteri skrudd på i Australia

Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I delstaten South Australia ble hendelsen markert fredag. Tesla-sjef Elon Musk lovet i juli å bygge et batteri på 100 megawatt som skulle stå ferdig i løpet av 100 dager. Batteriet er koblet til et vindkraftverk som drives av det franske selskapet Neoen i Jamestown, som ligger omkring 200 kilometer nord for Adelaide.

Batteriet er stort nok til å forsyne 30 000 husstander med strøm.

Jay Weatherill, som leder myndighetene i delstaten South Australia, slo på bryteren på batteriet. Delstatsmyndighetene fikk mye kritikk etter at en storm forårsaket strømbrudd i hele delstaten i september i fjor.

- Fullføringen av verdens største litium-ionbatteri på rekordtid viser at løsninger innen fornybar, effektiv energi er mulig, heter det i en uttalelse fra Tesla.

Australia er en kullprodusent og et av landene i verden med størst utslipp av klimagasser per innbygger.

(NTB)