Verdens største litium-ionbatteri skrudd på i Australia

Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi.

BATTERI: Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi. Foto: Sonali Paul/Reuters/Scanpix
BATTERI: Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi. Foto: Sonali Paul/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I delstaten South Australia ble hendelsen markert fredag. Tesla-sjef Elon Musk lovet i juli å bygge et batteri på 100 megawatt som skulle stå ferdig i løpet av 100 dager. Batteriet er koblet til et vindkraftverk som drives av det franske selskapet Neoen i Jamestown, som ligger omkring 200 kilometer nord for Adelaide.

Batteriet er stort nok til å forsyne 30 000 husstander med strøm.

Jay Weatherill, som leder myndighetene i delstaten South Australia, slo på bryteren på batteriet. Delstatsmyndighetene fikk mye kritikk etter at en storm forårsaket strømbrudd i hele delstaten i september i fjor.

- Fullføringen av verdens største litium-ionbatteri på rekordtid viser at løsninger innen fornybar, effektiv energi er mulig, heter det i en uttalelse fra Tesla.

Australia er en kullprodusent og et av landene i verden med størst utslipp av klimagasser per innbygger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer