Verdens største muslimske nasjon: - Pinlig og ydmykende

Indonesias president fortviler.

VEKKER HARME: Den amerikanske journalisten James Foley ble brutalt drept av de militante islamistene IS tidligere denne uka. Bildet er fra videoen av drapet, som IS slapp på YouTube. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
VEKKER HARME: Den amerikanske journalisten James Foley ble brutalt drept av de militante islamistene IS tidligere denne uka. Bildet er fra videoen av drapet, som IS slapp på YouTube. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Presidenten i Indonesia, verdens mest folkerike muslimske land, fordømmer handlingene til Den islamske stat (IS) som pinlig og ydmykende for regionen og ber nå muslimske ledere om å forene seg i kampen mot ekstremisme, skriver AFP.

Susilo Bambang Yudhoyono betegner IS-militantenes framferd og voldsutøvelsen de har lagt for dagen i store områder av Irak og Syria som frastøtende.

- Det er sjokkerende og i ferd med å komme ut av kontroll, uttalte han i et intervju med The Australian dagen etter at IS slapp videoen som viser bøddelen som dreper den amerikanske journalisten James Foley på bestialsk vis.

- Forbyr IS - Vi tolererer det ikke. Vi forbyr IS i Indonesia. Indonesia er ingen muslimsk stat. Vi respekterer alle religioner, sier presidenten.

Yudhoyono tar også til orde for at internasjonale ledere må komme sammen i kampen mot radikalisering.

- Dette er en vekker for ledere verden over, inkludert muslimske ledere, sier Indonesias president. Han legger til at handlingene til IS ikke bare er pinlige for Islam, men også ydmykende.

- Alle ledere bør se nærmere på hvordan man bør bekjempe ekstremisme. Forandrede paradigmer på begge sider er nødvendig, hvordan Vesten ser på Islam og hvordan Islam ser på Vesten, sier Yudhoyono.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer