GRAVLAGT: 9. oktober ble Sarah Scazzi (15) gravlagt i Avetrana, Italia. Tusenvis av mennesker fulgte jenta til den siste hvile. I ettertid har stedet jenta ble funnet voldtatt og drept blitt et lite ønsket turistmål. Foto: AP Photo/Donato Fasano
GRAVLAGT: 9. oktober ble Sarah Scazzi (15) gravlagt i Avetrana, Italia. Tusenvis av mennesker fulgte jenta til den siste hvile. I ettertid har stedet jenta ble funnet voldtatt og drept blitt et lite ønsket turistmål. Foto: AP Photo/Donato FasanoVis mer

Verdens sykeste turistattraksjon

Turister strømmer til brønnen hvor 15-åringen Sarah ble funnet voldtatt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Hver dag dukker hundrevis av tilreisende opp for å la seg fotografere foran brønnen hvor skolejenta Sarah Scazzi (15) ble funnet dumpet og drept.

Det er NRK som med henvisning til avisa Repubblica omtaler den usmakelige trafikken. Avisa beskriver turisttrafikken som et «skrekkens teater». Nylig måtte politiet gripe inn for å organisere den lange køen av biler på vei til bondegården hvor drapet fant sted.

I penklær - De kommer til brønnen i sine fineste klær for å bli fotografert. De er skitne på beina etter først å ha besøkt gravplassen, og deretter til brønnen der liket av den 15 år gamle jenta ble dumpa, skriver kommentatoren Cesare Martinetti i Repubblica, ifølge NRK.

Flere millioner italienere fulgte daglig nyhetssendingene om Sarah Scazzis mystiske forsvinning.

Stilte på TV 15-åringen forsvant 26. august i den italienske byen Avetrana. I flere uker lette man etter jenta før hun ble funnet drept i brønnen på gården til den fattige onkelen Michele Misseri.

Onkelen er nå tiltalt for å ha voldtatt og drept sin niese.

Før han ble tiltalt skal onkelen ha vært blant de ivrigste slektningene til å stille opp i ulike TV-programmer.

Mammas sjokkbeskjed Det mest bisarrre TV-innslaget var det statskanalen RAI 3 som sto for. Med 3,5 millioner TV-seere som vitner fikk en totalt uforberedt mamma beskjed om at datteren var funnet drept.

Under direktesendinga hvor moren deltok ble hun også fortalt at hennes egen svoger var pågrepet og siktet for drapet. 

- Vi har nettopp fått inn ei melding om at datteren din er funnet død og at svogeren din er pågrepet for drapet, lød meldinga til 15-åringens mor.

- Kusina deltok Naturlig nok førte TV-innslaget til sterke reaksjoner i Italia. TV-seere har fortalt at de reagerte med sjokk og vantro.

Men saken stopper ikke der.

Nå hevdes den 22 år gamle kusina å ha deltatt i drapet.

Hennes far (avdødes onkel) skal i avhør ha sagt at datteren var delaktig i drapet på Sarah Scazzi, melder NRK.

Samtidig fortsetter turistene å valfarte til brønnen hvor Sarah ble funnet voldtatt og drept.

PÅ DIREKTEN: På direktesending og med 3,5 millioner seere som vitner fikk jentas mor beskjed om at datteren var funnet død og at hennes svoger var siktet or drapet. TV-programmet utløste voldsomme protester. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
PÅ DIREKTEN: På direktesending og med 3,5 millioner seere som vitner fikk jentas mor beskjed om at datteren var funnet død og at hennes svoger var siktet or drapet. TV-programmet utløste voldsomme protester. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO Vis mer