Verdens tjukkeste har slanket seg 200 kilo

Manuel var 560 kilo. Her feirer 41-åringen ny verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manuel Uribe havnet i Guiness rekordbok 2008 som verdens tyngste med sine rundt 560 kilo.

Nå feirer han en ny rekord. Den gledelige nyheten er nemlig at Uribe har slanket seg 200 kilo, og han kan dermed kalle seg verdens mest fremgangsrike slanker.  For han har kvittet seg med kiloene i løpet av ett år.

Dypt deprimert
Tidligere kunnne ikke mexicaneren forlate hjemmet sitt i Monterrey i Mexico. Han forsøkte på et tidspunkt å ta sitt eget liv som følge av depresjon. Blant annet kunne han ikke stå på føttene sine.

Nå går det bedre, selv om det fremdeles er mye igjen til han når matchvekten. Han har slanket seg under legetilsyn og har fulgt en diett som kalles Zone. Det har ført til at han ikke lenger veier like mye som sju voksne menn. Eller mer enn en japansk småbil.

- Jeg er glad for å være med i Guiness rekordbok. Jeg er også glad for at jeg har gått ned 200 kilo, sier Uribe til AFP.

Skal ytterligere ned

Han har som mål å slanke bort 250 kilo til. Den nå 360 kilo tunge mannen vil altså ned til 110 kilo.

- Jeg er meget lykkelig, sa Uribe til BBC tidligere denne måneden. Selv mener han at 14 år i Dallas gjorde fedmeproblemet så enormt. Han var nemlig slank som ung. Han sier han spiste burgere, pizza og drakk brus mens han bodde i USA.  Han har også hatt stillesittende jobber.

Denne dietten har han kuttet ut nå. I dag spiser han fem sunne måltider om dagen. Alt beregnes og veies slik at han ikke får for mange kalorier.

UTE FOR FØRSTE GANG PÅ FEM ÅR: Manuel Uribe fraktes ut på lastebil. Han har vært innesperret på sitt eget soverom de siste årene. Foto: EPA/JUAN MANUEL VILLASENOR
UTE FOR FØRSTE GANG PÅ FEM ÅR: Manuel Uribe fraktes ut på lastebil. Han har vært innesperret på sitt eget soverom de siste årene. Foto: EPA/JUAN MANUEL VILLASENOR Vis mer

I tillegg har han startet sin egen nettside og en stiftelse for å fortelle verden at vekttap er mulig også for enormt overvektige mennesker.

TIDLIGERE:</B> Uribe innkalte til pressekonferanse i november 2006. Da hadde han slanket seg 89 kilo på fem måneder.
FÅR HJELP:</B> Her feires slankerekorden med familien og legen som har hjulpet til.