Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdens tøffeste kjønnskvotering

Arbeiderpartiet vil ha 50 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap vil ha 50 prosent kvinnerepresentasjon i alt fra det minste lokallag til en framtidig regjering, og innfører dermed trolig verdens tøffeste regler for kjønnskvotering.

Forslaget har flertall i Aps sentralstyre, og fikk bred støtte på partiets landsstyremøte forrige uke. Etter alt å dømme får det også tilslutning på partiets landsmøte i mai, skriver Dagsavisen.

- Dette er historisk! 40 prosent var et praktisk mål, det prinsipielle er 50 prosent - halve makta, jubler Aps kvinnepolitiske leder Karita Bekkemellem Orheim og kvinnepolitiske sekretær Karin Yrvin.

Kravet om halvparten kvinner vil også gjelde dersom Ap skal delta i en framtidig koalisjonsregjering.

- Det er helt klart et krav fra oss. En ny rødgrønn regjering skal ha 50 prosent kvinner, sier de to.

Samtidig med det historiske forslaget, foreslås det nå å legge ned partiets kvinnebevegelse i sin nåværende form for i stedet å satse på et løsere kvinnenettverk.

- Dette er ikke noe forsøk på å vingeklippe kvinnebevegelsen i partiet, men tvert imot en styrking. Med 50 prosent kvinnekvotering, er det ikke naturlig at kvinnebevegelsens representasjon beholdes i tillegg, sier partisekretær Martin Kolberg til Dagsavisen. (NTB)